De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tortilla met paddenstoelen

Tortilla's zijn altijd een goed idee, maar al helemaal deze vegetarische variant met paddenstoelen!

30 min (voor)bereidingstijd
Tortilla met paddenstoelen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Vooral in de herfst, maar eigenlijk het hele jaar door, is het tijd voor deze heerlijke vega tortilla's met paddenstoelen!"

Bereidingswijze

Vulling

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met een laag koud water met zout. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en kook de zoete aardappels in 15 minuten gaar.

  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Snipper 1 sjalot fijn.

  3. Verhit een scheut olie in een pan tot de olie goed heet is. Doe de bloem in een kom en meng er de komijn, een snuf peper en een snuf zout doorheen. Schep de paddenstoelen om in het bloemmengsel. Bak de paddenstoelen met de sjalot in de hete olie.

  4. Laat de zwarte bonen uitlekken. Bak ze in een scheutje olie op in een aparte koekenpan, terwijl je ze deels fijnstampt met een pureestamper. Meng ze door de paddenstoelen.

  5. Giet de zoete aardappels af en stamp ze. Breng op smaak met zout, peper, wat tabasco chipotle en een scheutje olijfolie. Rasp de knoflook boven de pan en roer erdoor.

  6. Snijd de radijzen in plakjes en 1 sjalot in smalle partjes. Doe in een kommetje, bestrooi met zout. Rasp de limoenen boven het kommetje en knijp ze erboven uit.

Tortilla's

  1. Bak de tortilla’s kort in een droge koekenpan of direct op de gasvlam. Beleg een strook in het midden van elke tortilla met zoete aardappelpuree, bonen-paddenstoelenmengsel, radijs en sjalot en eventueel geplukte koriander. Druppel er wat van het limoensap van de radijs over. Vouw de tortilla’s dicht.

  2. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de burritos lichtbruin en krokant.

  3. Leg op de borden. Geef de vulling die over is erbij met de rest van de ingelegde radijs en sjalot en extra saus.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker