Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Toscaanse kip
Pluk de blaadjes van de oregano en snijd ze fijn.
Halveer de kippendijen en verwijder, indien nodig, het bot. Bestrooi ze met zout, peper en oregano.
Verhit olie in een pan en bak de kippendijen op laag vuur om en om bruin.
Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Houd de helft apart voor de basilicumpasta.
Snijd de aubergines in blokjes.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in blokjes.
Snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de ui, knoflook, paprika, venkel en tomaten toe bak circa 5 minuten mee.
Blus af met witte wijn en voeg het water toe.
Stoof de kip met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
Basilicumpasta
Pluk de blaadjes van de basilicum.
Snijd de steeltjes fijn en roer ze door de Toscaanse kip.
Pureer met een staafmixer de blaadjes basilicum en de resterende knoflook met olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de basilicumolie door de pasta.
0 reacties