De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

varkenshaas met trappistensaus

Een heerlijke Bourgondische maaltijd!

30 min (voor)bereidingstijd
Varkenshaas met trappistensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees om en om goudbruin. Zet het vlees circa 15 minuten in de oven. Pel en snipper de ui. Bak het spek en de ui in de koekenpan en laat het uitlekken op een zeef. Karamelliseer de suiker. Blus af met limoensap en bier. Laat zachtjes koken. Voeg de vleesjus en laurier toe en laat de saus doorkoken. Snijd de rozemarijn fijn en voeg toe aan de saus. Als laatste de ui en spek toevoegen en laat nog even koken. Haal het vlees uit de oven en laat circa 5 minuten rusten. Snijd mooie medaillons van de varkenshaas en serveer met de saus. Serveer de varkenshaas met sperziebonen en gekookte aardappels.

Dit recept komt uit de aflevering over Antwerpen van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker