Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de bloem en het amandelschaafsel tot poeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk, rietsuiker, het bloemmengsel en de eieren. Vet de ovenschaal in met boter. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze rondom in de ovenschaal, pluk de druiven en leg ze in het midden. Verdeel het beslag over de ovenschaal.
Bak de clafoutis in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestrooi na 30 minuten bakken met amandelschaafsel. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Vanille-crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de clafoutis warm of lauw met de vanille crème fraîche.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
vijgenclafoutis met amandelen
Een simpel recept voor een heerlijke vijgenclafoutis!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties