Stap 1:
Leg een zeef op een pan en bekleed met een schone theedoek. Giet de Griekse yoghurt erin en knijp er met behulp van de theedoek zoveel mogelijk vocht uit. Laat nog verder uitlekken in de zeef.
Stap 2:
Maal de digestives in een keukenmachine tot fijne kruimels of doe de koekjes in een schone theedoek en sla erop met bijvoorbeeld een deegroller. Smelt de boter en met meng de koekkruimels. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjes-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat opstijven in de koelkast.
Stap 3:
Smelt de witte chocolade au bain-marie, laat iets afkoelen. Meng de uitgeknepen yoghurt met de roomkaas en voeg de sinaasappelrasp, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe. Spatel de gesmolten chocolade door het yoghurtmengsel en meng goed door. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 4:
Besprenkel de taart met de honing en versier met de Kaapse goudbessen voor het serveren van de cheesecake.
0 reacties