Breng het sinaasappelsap met de kippenbouillon, sojasaus en bruine suiker aan de kook.
Verdeel de spareribs in porties van 1 botje. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut rijstolie in de wok. Bak de ribbetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin.
Pel en hak de knoflook. Schil en hak de gember.
Leg de ribbetjes naar de zijkant en schenk in het midden van de wok nog een scheut rijstolie. Voeg de knoflook en gember toe en bak tot ze krokant zijn. Schep de ribbetjes in een sauspan en breng met de sinaasappelsaus opnieuw aan de kook. Laat de spareribs op laag vuur circa 1 uur in de saus garen.
Avocadodip
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schil en pureer het vruchtvlees in het staafmixerbakje met het vijfkruidenpoeder en het sap van de sinaasappel. Pureer de dip tot deze yoghurt dik is.
Snijd de lente-ui en rode peper in dunne ringetjes en strooi voor het serveren over de spareribs. Serveer met de avocadodip.
Tip: serveer met witte rijst.
0 reacties