1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
2. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak de currypasta een minuut. Voeg de zoete aardappelstukken en de bouillon erbij. Breng aan de kook en kook 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
3. Scheur of snijd 2-3 boterhammen in stukken. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat met een scheut olie, zout en peper. Rasp er evt een gepelde knoflookteen overheen. Rooster de croutons in de oven goudbruin en krokant.
4. Meng de mayonaise met de mierikswortel en evt. een scheutje zoetzuur van de augurken.
5. Laat de zuurkool goed uitlekken. Schaaf de kaas.
6. Beleg 2 boterhammen met plakken kaas, pekelvlees, een lepel mierikswortelmayo, meer kaas en zuurkool. Dek af met de overige boterhammen.
7. Verhit een scheutje olie of klont boter in een koekenpan. Bak de pantosti’s rustig om en om goudbruin. Zet er evt. iets zwaars op tijdens het bakken (bv een andere zware pan).
8. Haal uit de pan en leg nog een paar minuten op de bakplaat in de oven.
9. Voeg evt. nog een scheut water of bouillon toe aan de aardappels. Pureer en schep de soep in kommen. Schenk wat room in de soep en doe er de croutons in. Halveer de tosti’s en augurken en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties