De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete-aardappelstamppot met feta en kip piripiri

De zoete smaak van de stamppot van zoete aardappel vraagt om een hartige toevoeging van zoute feta en de pittige, kruidige kip piripiri. Zetten we dit vanvond op tafel?

30 min (voor)bereidingstijd
30 min oventijd
Zoete-aardappelstamppot met feta, koriander en piripiri kip

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Bij de ultieme samensmelting van de Hollandse en Portugese keuken kom je ergens uit tussen zoete-aardappelstamppot met kip piri piri en een pastel de nata met rijstenvlaaivulling. Dat laatste moet ik nog uitproberen."

Bereidingswijze

Zoete-aardappelstamppot

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Doe samen met de knoflook, een chilipeper, paprikapoeder, oregano, azijn en olijfolie in een blender of keukenmachine. 

  2. Doe de kippendijen in een ovenschaal en verdeel hierover de saus zodat de kip overal bedekt is met een laagje saus. Rooster in ongeveer 20-30 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de kip en de sterkte van je oven.

  3. Schil ondertussen de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar. Maak de paprika’s schoon, snijd in reepjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Stamp de zoete aardappels tot een puree en meng de paprika erdoor. 

  4. Hak de koriander grof en meng hiervan de helft door de puree. Rasp de limoen en pers het sap uit. Breng hiermee de puree verder op smaak, eventueel met een beetje peper en zout. Serveer de zoete-aardappelstamppot met de kip, de resterende koriander en verbrokkel er de feta over.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker