Verwarm de oven voor op 200 ºC. Spoel de zwarte rijst en de linzen af onder koud water en schep ze in een pan. Voeg het water, een flinke snuf zeezout en de kardemom peulen toe en dek af met een deksel. Breng aan de kook en kook op laag vuur in circa 25 tot 30 minuten gaar.
Snijd de chilipeper fijn. Pers de citroen uit. Snijd de aubergine in blokjes. Meng de chilipeper, komijn, kurkuma, de helft van het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper tot een dressing. Roer de dressing door de aubergine en schep in een ovenschaal. Verwarm de aubergine circa 20 minuten in de oven.
Laat het rijst-linzenmengsel en de aubergine afkoelen. Meng de cavolo nero met de rest van het citroensap en een scheutje olijfolie. Schil de avocado en snijd in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de gedroogde abrikozen fijn. Hak de pistachenoten grof. Pluk en snijd de munt.
Meng de boerenkool met de avocado, rode ui, pistachenoten, abrikozen, munt en breng op smaak met zout. Meng de boerenkoolsalade door het rijst-linzenmengsel en de aubergine. Hak de gerookte amandelen grof.
Serveer met een lepel Griekse yoghurt en de gerookte amandelen.
0 reacties