Pasta
- Kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pancetta
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verdeel de pancetta over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pancetta in de oven in circa 9 minuten krokant. Laat de pancetta afkoelen en snijd grof.
- Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukjes. Kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar.
- Pel en snipper de ui.
- Pluk de basilicum en leg een paar blaadjes apart voor het serveren.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng voor de saus de ui, de helft van de basilicum, Parmezaanse kaas en de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een flinke scheut olijfolie extra vierge.
- Meng de pancetta, asperges en de saus door de pasta.
Serveren
- Verdeel de fusilli met knisperende pancetta over borden en strooi de Parmezaanse kaas en de resterende basilicum eroverheen.
0 reacties