Honinglaag
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de honing en het kaneelpoeder. Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de honing over de bodem.
Kaneelkruimels
Maal de kandijkoeken met de suiker en kaneelpoeder fijn in het bakje van de staafmixer.
Geroosterde amandelen
Rooster de amandelen in een droge pan in circa 4 minuten goudbruin.
Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer de boter met de suiker zacht. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg één voor één de eieren toe aan de boter. Spatel het bloemmengsel erdoorheen en meng tot een egaal beslag. Leg de abrikozen met de platte kant in de honing en schenk het cakebeslag erop. Bak de cake in circa 55 minuten goudbruin en gaar. Los de cake op zijn kop op een taartstandaard en verwijder het bakpapier. Zet de zijkant van de taart aan met de kaneelkruimels. Leg de geroosterde amandelen in de gaten. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
55 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties