De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozen-upside-downcake

55 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Abrikozen-upside-downcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Honinglaag
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de honing en het kaneelpoeder. Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de honing over de bodem.

Kaneelkruimels
Maal de kandijkoeken met de suiker en kaneelpoeder fijn in het bakje van de staafmixer.

Geroosterde amandelen
Rooster de amandelen in een droge pan in circa 4 minuten goudbruin.

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer de boter met de suiker zacht. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg één voor één de eieren toe aan de boter. Spatel het bloemmengsel erdoorheen en meng tot een egaal beslag. Leg de abrikozen met de platte kant in de honing en schenk het cakebeslag erop. Bak de cake in circa 55 minuten goudbruin en gaar. Los de cake op zijn kop op een taartstandaard en verwijder het bakpapier. Zet de zijkant van de taart aan met de kaneelkruimels. Leg de geroosterde amandelen in de gaten. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker