De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

buccellato

60 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Buccellato

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed de bloem met de boter, water, ei en bakpoeder tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling
Maal de vijgen en de amandelen met de rest van de ingrediënten tot een grof spijs.

Buccellato
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit tot een lange baan van circa 14 centimeter breed, circa 4 millimeter dik en circa 50 centimeter lang. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel. Verdeel de vulling over het midden van het deeg en vouw het deeg dicht tot er een rol ontstaat. Druk de randen goed aan. Leg het deeg in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de uiteindes van de rol stevig tegen elkaar, zodat je een cirkel krijgt. Bestrijk de buitenkant ook met het eidooiermengsel.
Maak met een mesje verticale sneetjes in het deeg, om zo het karakteristieke motief in de buccellato te krijgen. Bestrooi met de geschaafde amandelen.
Bak de buccellato in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Hak de pistache fijn. Bestrijk de buccellato met de abrikozenjam en bestrooi met de pistache.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker