Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in met boter. Bekleed de bodem en zijkant met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig, meng een voor een de eieren erdoor tot een luchtig beslag. Voeg de bloem toe aan het beslag. Haal de candybars uit de verpakking.
Giet een laagje beslag in de vorm. Verdeel twee stroken van elk vier candybars in het beslag, maar let op dat ze niet de rand raken. Giet een beetje beslag erover en leg weer twee banen van vier candybars. Verdeel de rest van het beslag erover. Bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Smelt de chocolade au-bain marie. Vouw twee cornetjes van een stukje bakpapier en vul met de chocolade. Garneer de cake met lijntjes chocolade.
Tip: iedere oven is anders, vandaar dat taarten en gebak soms op een hogere of juist lagere temperatuur gebakken moeten worden dan in het recept staat. Is de cake nog vloeibaar in het midden? Zet de temperatuur van de oven dan op 150 °C, dek de cake af met aluminiumfolie en bak nog circa 20 minuten door. Check tussendoor of de cake al gaar is en niet verbrand.
0 reacties