De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde kokosmakronen

30 min (voor)bereidingstijd
Gevulde kokosmakronen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kokosmakronen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en eidooier. Schep met de ijsknijper bollen van het beslag en leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bollen een beetje plat. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de kokosmakronen afkoelen.

Vulling
Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk door de boter. Strijk een beetje vulling op de onderkant van een koekje en druk er een ander koekje tegenaan. Laat de koekjes circa 10 minuten koud worden in de vriezer.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.
Doop de koekjes voor de helft in de de chocolade. Laat uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker