Wel de krenten en rozijnen circa 1 uur in de rum. Verwarm de melk tot handwarm en los de gist en de suiker erin op. Meng de bloem met het boekweitmeel en het zout. Maak een kuiltje in het meelmengsel en meng daarin de lauwe melk en de eieren met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed door elkaar. Laat de krenten en rozijnen uitlekken en meng door het beslag. Maak een theedoek nat, schep het deeg erop en bind de zijkanten dicht. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen. Breng een pan met water aan de kook. Leg de gevulde theedoek in de pan en zorg ervoor dat deze goed onder water staat. Verlaag het vuur tot net onder het kookpunt en pocheer de Jan in de zak in circa 2 uur gaar. Haal de Jan in de zak uit de pan, verwijder de theedoek en laat uitdampen.
Stroopboter
Verwarm de stroop en meng de boter erdoor. Snijd de Jan in de zak in plakken en serveer met de stroopboter.
0 reacties