De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

platte notentaart

80 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
Platte notentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Kneed de bloem, boter, suiker en het ei tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee.

Frangipane
Verwarm de oven voor 170 ºC. Maal voor de frangipane het amandelschaafsel zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg het ei toe. Meng alles goed erdoor elkaar. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Bak de bodem circa 20 minuten. De vulling moet dan nog niet helemaal verkleurd zijn.

Garnering
Klop de room met de suiker op en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Notenmengsel
Verwarm de oven op 180 ºC en rooster de pecannoten, walnoten, hazelnoten en amandelen in circa 13 minuten goudbruin. Verwarm de abrikozenjam en meng de pistachenoten, de gekonfijte sinaasappel en de gedroogde cranberries erdoor. Verdeel het notenmengsel over de taartbodem. Bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker