Wel de rozijnen een hele nacht in koud water. Verwarm de melk tot handwarm, voeg de gist toe en laat even staan. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng boter, suiker, saffraan en het gistmengsel in het kuiltje. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed flink door tot een soepel en elastisch deeg. Bestuif het deeg en een mengkom met bloem en laat het circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
Kneed het deeg door en verdeel in 16 gelijke stukken. Rol de stukken deeg tot een bolletje en rol deze vervolgens tot een pil waarvan de uiteinden iets dunner zijn. Rol de uiteinden op tot een S-vorm. Leg de deegvormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk twee rozijnen in de S-vorm. Klop de eidooier met het scheutje room los, bestrijk de broodjes ermee en laat de vormen circa 30 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Kook de honing iets in en bestrijk de warme broodjes ermee.
0 reacties