van Ramadan tot Suikerfeest
Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).
Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.
Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)
Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto
Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing
Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten
Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio
Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel
Gevulde groente op Turkse wijze
Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes
Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.