Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg, op bakpapier, uit tot een cirkel van 25 cm en leg het op een bakplaat. Schil en snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes. Leg de aardappel dakpansgewijs in spiraalvorm op het bladerdeeg. Snijd de Emmentaler in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Ris de rozemarijnnaalden van de takjes en snijd de naalden zo fijn als mogelijk. Verdeel de Emmentaler, ui en rozemarijn over de aardappels. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met eidooier en bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de taart met rucola en serveer hem warm.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg, op bakpapier, uit tot een cirkel van 25 cm en leg het op een bakplaat. Schil en snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes. Leg de aardappel dakpansgewijs in spiraalvorm op het bladerdeeg. Snijd de Emmentaler in blokjes.
0 reacties