Zwarte bonencrème
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Hou de helft apart voor de garnering. Schil en snijd de gember fijn. Hak de djeroek peroet en sereh fijn. Mix al deze ingrediënten in de koffiemolen tot een gladde specerijenpasta. Voeg eventueel een scheutje water toe als de pasta te dik is. Spoel de zwarte bonen goed af en kook ze 4 minuten met een scheutje water en de specerijenpasta. Pureer de bonen met de hoisinsaus tot een spuitbare gladde crème.
Oosterse oesters
Rasp de limoen en meng de rasp met het sap van een halve limoen, suiker en yoghurt. Breng een pan met water aan de kook en zet hier een passend stoommandje op. Stoom de oester circa twee en een halve minuut zodat ze licht gegaard zijn, en makkelijk openen. Gebruik eventueel een oestermes. Spuit een dopje zwarte bonencrème in de schelp en schep een lepel limoenyoghurt op de oester.
Serveer
Snijd de lente-ui in fijne ringen en strooi samen met de resterende rode peper op de yoghurt. Maak hoopjes zeezout op bord en zet daar de oesters op zodat ze niet weg glijden.
Een heerlijk Oosters gerecht van oesters met zwarte bonencrème.
0 reacties