Stap 1:
Verwarm de oven op 180 °C, boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal in met kokosvet of olijfolie en bekleed met bakpapier.
Vulling
Stap 1:
Snijd de aardbeien in stukjes. Meng het maiszetmeel met de ahornsiroop. Voeg de aardbeien, sap van de citroen, chiazaad en het ahornsiroopmengsel toe aan een pan. Breng de vulling aan de kook en laat dit 5 minuten al roerend zachtjes koken.
Deeg
Stap 1:
Prak de banaan. Voeg de banaan, havermoutvlokken, havermoutmeel, amandelmeel en de kokosmelk toe aan een grote kom en meng tot een deeg. Druk 2/3 van het deeg stevig aan in de bakvorm tot een compacte bodem.
Stap 2:
Giet de aardbeienvulling over de deegbodem en verkruimel de rest van het deeg over de vulling.
Stap 3:
Bak de cake ongeveer 25 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de aardbeien in stukjes. Snijd de cake in 10 gelijke stukken en garneer met de aardbeien.
2 reacties
200 gram havermoutvlokken
100 gram havermoutvlokken
Bereiding:
Havermoutvlokken en havermoutmeel.
Welke hoeveelheid havermoutmeel dan?
Scherp. Het gaat om 200g vlokken en 100g meel. We passen het ook direct aan.
Groeten,
Team-24Kitchen