De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelbollen

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Kook de rozijnen tot ze zacht zijn en giet ze af. Meng 2 eetlepels suiker, kaneel, rozijnen en de sinaasappelschilletjes. Vul de appels met amandelspijs en druk aan de bovenkant het rozijnenmengsel erin.

40 min (voor)bereidingstijd
Appelbollen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Kook de rozijnen tot ze zacht zijn en giet ze af. Meng 2 eetlepels suiker, kaneel, rozijnen en de sinaasappelschilletjes. Vul de appels met amandelspijs en druk aan de bovenkant het rozijnenmengsel erin. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zet de appels in het midden en vouw ze aan de bovenkant dicht. Druk voorzichtig aan. Kluts het ei, besmeer er de bovenkant van de appelbollen mee en bestrooi met de resterende suiker. Vet de bakjes in en zet de appelbollen erop. Zet ze op een bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker