Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Kook de rozijnen tot ze zacht zijn en giet ze af. Meng 2 eetlepels suiker, kaneel, rozijnen en de sinaasappelschilletjes. Vul de appels met amandelspijs en druk aan de bovenkant het rozijnenmengsel erin. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zet de appels in het midden en vouw ze aan de bovenkant dicht. Druk voorzichtig aan. Kluts het ei, besmeer er de bovenkant van de appelbollen mee en bestrooi met de resterende suiker. Vet de bakjes in en zet de appelbollen erop. Zet ze op een bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Kook de rozijnen tot ze zacht zijn en giet ze af. Meng 2 eetlepels suiker, kaneel, rozijnen en de sinaasappelschilletjes. Vul de appels met amandelspijs en druk aan de bovenkant het rozijnenmengsel erin.
0 reacties