1. Snijd de hamlappen in hele kleine blokjes. Snijd de prei fijn en rasp de wortel. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
2. Leg de loempiavellen vast klaar evt. onder een vochtige theedoek.
3. Verhit een scheut olie in een wok. Bak de knoflook. Voeg het gesneden vlees en de ui erbij en bak een paar minuten.
4. Draai het vuur naar middelhoog, voeg de prei, sambal en wortel toe en roerbak nog een paar minuten.
5. Voeg de rijst in delen toe en roerbak mee met de kurkuma. Schep als de rijst heet is, de ketjap erbij. Proef en breng de nasi op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
6. Verhit de frituurpan op 180 °C.
7. Klop het ei los in een kommetje. Leg 2 loempiavellen voor je. ‘Plak’ ze me ei aan elkaar. Leg er nog 2 vellen op.
8. Leg een kwart van de nasi op de onderste helft van het vel; zorg dat de randen vrij blijven. Vouw het vel over de nasi, rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen. ‘Duw’ de lucht er enigszins uit. Bestrijk het nog niet opgerolde deeg met wat losgeklopt ei. Rol de loempia verder op. Herhaal met de rest van de loempia’s en nasi.
9. Bak evt. 4 spiegeleieren in een scheutje olie in een koekenpan. En maak of verwarm pindasaus.
10. Frituur de loempia’s in de hete olie in enkele minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg er evt. nog een plak ham en een spiegeleitje op. Geef er sambal en pindasaus of chilisaus bij. Bestrooi met gesneden lente-ui of blaadjes koriander.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >
1 reactie