De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

babi pangang à la jansen

Deze babi pangang a la Jansen moet je een keer geprobeerd hebben!

40 min (voor)bereidingstijd
Babi pangang à la Jansen

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Marineren van spek

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Vijzel de ketoembar. Hak de rode peper fijn. Meng voor de marinade de ui, knoflook, gember, ketoembar, rode peper, rasp en sap van de limoen, steranijs en de ketjap manis.
Snijd het buikspek aan de zwoerdkant om de centimeter in. Leg het spek in de marinade en marineer het vlees minimaal 12 uur, 24 uur is echter nog lekkerder. Keer het spek indien nodig om zodat beide kanten goed gemarineerd zijn.
 

Babi pangang

Verwarm de grill van de oven voor op 170 ºC.
Gril het buikspek met de zwoerdkant naar boven circa 8 minuten in de oven, draai het buikspek om en gril 8 minuten tot het spek goudbruin is.
Haal het buikspek uit de oven en snijd de ingesneden stukken verder door tot je plakken hebt. Gril de plakken in de oven circa 5 minuten om en om tot ze krokant zijn. Snijd de plakjes vlees nu in repen van circa 1 centimeter dikte.
 

Rijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 

Babi panggangsaus

Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Vijzel de ketoembar.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook, ui, ketoembar en steranijs circa 2 minuten. Schil en rasp de gember en voeg samen met de tomatenketchup, ketjap manis en gembersiroop toe. Breng de saus op smaak met een scheutje rijstazijn en sambal badjak jansen.
 

Snelle wokschotel

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken. Snijd de paksoi en lente-ui in dezelfde grootte als de paprika. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de groente en de avocado in circa 6 minuten gaar. Breng de groente op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
 

Serveren

Verdeel het vlees over een bord. Schep de saus vlak voor het serveren over het vlees.
Serveer met de groente en de rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker