Banoffee pavlova's
-
Laat 80 ml slagroom op kamertemperatuur komen en laat de rest in de koeling staan.
-
Maak een ruime kom schoon met een stuk keukenpapier en een drupje azijn. Verwarm de oven voor op 120 °C.
-
Splits de eieren en doe de eiwitten in de kom. Voeg de maïzena en 150 g suiker toe. Klop het eiwit met de handmixer stijf tot er glanzende stevige pieken ontstaan.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het eiwitschuim met behulp van 2 lepels in 4 hoopjes. Maak kuiltjes in het midden van de hoopjes met een vochtige lepel.
-
Schuif de bakplaat met meringues in de oven. Verlaag de temperatuur naar 100 °C en bak in 90 min. gaar. Laat in de oven afkoelen.
-
Smelt de rest van de suiker met een scheutje water in een pannetje. Let op! Niet roeren. Blijf verwarmen tot er een goudbruine kleur ontstaat.
-
Schenk voorzichtig 80 ml slagroom bij de karamel en roer met een garde glad. Voeg 30 g boter toe en laat al roerende smelten. Voeg een snuf zout toe en schenk de karamel in een kom.
-
Klop 150 ml koude slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg de mascarpone toe en mix erdoor.
-
Snijd de bananen in schuine plakjes. Smelt de rest van de boter in de pan van de karamel. Bak de banaan in 3 min. goudbruin.
-
Schep een lepel room op de pavlova’s en leg de plakjes banaan daarbovenop. Rasp de chocolade over de banaan en maak af met een drizzle karamel.
5 reacties
Maïzena wordt gebruikt in het recept om de meringue een luchtige binnenkant en een licht krokante buitenkant te geven.
Groetjes,
Team-24Kitchen