De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

banoffee pavlova's

Bij een goed feestje hoort een goed toetje. In Lekker Feestelijk! laat Jet zien hoe je banoffee pavlova’s klaarmaakt. Het is makkelijker dan je denkt!

30 min voorbereidingstijd
90 min wachttijd
Banoffee pavlova's uit het programma Lekker Feestelijk!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Voordat ik begin met mixen, maak ik de kom schoon met azijn. Het is namelijk heel belangrijk dat de kom vetvrij is. Hierdoor zorgt het ervoor dat het eiwit stijf wordt. Bakken is echt precisiewerk.”

Bereidingswijze

Banoffee pavlova's

  1. Laat 80 ml slagroom op kamertemperatuur komen en laat de rest in de koeling staan.

  2. Maak een ruime kom schoon met een stuk keukenpapier en een drupje azijn. Verwarm de oven voor op 120 °C.

  3. Splits de eieren en doe de eiwitten in de kom. Voeg de maïzena en 150 g suiker toe. Klop het eiwit met de handmixer stijf tot er glanzende stevige pieken ontstaan.

    Wat moet je doen met overgebleven eigeel? Je kan er pasta carbonara van maken. Je kunt eigeel door de bechamelsaus doen. Of je kunt verse croissantjes bestrijken met eigeel.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het eiwitschuim met behulp van 2 lepels in 4 hoopjes. Maak kuiltjes in het midden van de hoopjes met een vochtige lepel.

  5. Schuif de bakplaat met meringues in de oven. Verlaag de temperatuur naar 100 °C en bak in 90 min. gaar. Laat in de oven afkoelen.

  6. Smelt de rest van de suiker met een scheutje water in een pannetje. Let op! Niet roeren. Blijf verwarmen tot er een goudbruine kleur ontstaat.

  7. Schenk voorzichtig 80 ml slagroom bij de karamel en roer met een garde glad. Voeg 30 g boter toe en laat al roerende smelten. Voeg een snuf zout toe en schenk de karamel in een kom.

  8. Klop 150 ml koude slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg de mascarpone toe en mix erdoor.

  9. Snijd de bananen in schuine plakjes. Smelt de rest van de boter in de pan van de karamel. Bak de banaan in 3 min. goudbruin.

  10. Schep een lepel room op de pavlova’s en leg de plakjes banaan daarbovenop. Rasp de chocolade over de banaan en maak af met een drizzle karamel.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Feestelijk! deelt Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

5 reacties

Wat een heerlijk recept en heel goed en snel zelf te maken. Mijn caramel is super goed gelukt
Yvonne aalders
20-12-2024
vraagje waarom gebruik je maïzena
Fred Koning
23-12-2024
Hi,
Maïzena wordt gebruikt in het recept om de meringue een luchtige binnenkant en een licht krokante buitenkant te geven.

Groetjes,
Team-24Kitchen
24 kitchen
27-12-2024
Het was een succes , met het familie diner.
Addie Olivier
27-12-2024

Ook lekker