Bouillabaise:
Snijd de vis in stukjes van circa 4 cm. Was de venkel en de tomaten en snijd ze fijn. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten, aardappels, citroenrasp, tijm, laurierblaadjes en de saffraan toe. Schenk de wijn en de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 20 minuten op laag vuur garen.
Voeg de vis toe en laat nog 10 minuten op laag vuur garen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer met stokbrood en rouille.
Rouille:
Halveer voor de rouille de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de korstjes van het brood. Pel en snijd de knoflook fijn. Pureer de eidooiers, peper, ui, het brood en de knoflook in de mixer tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot er een dikke saus ontstaat en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties