Broccoli-bloemkoolsoep
-
Snijd de roosjes van de broccoli en de bloemkool. Snijd de stronken fijn.
-
Pel en snipper de ui.
-
Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui en de fijngesneden stronken circa 3 minuten.
-
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
-
Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en kook circa 10 minuten.
-
Maal de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Knoflookcroutons
-
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Pel en halveer de knoflook. Fruit de knoflook en haal de knoflook na circa 2 minuten uit de olie.
-
Snijd de boterhammen in blokjes en bak in circa 5 minuten goudbruin in de knoflookolie. Schud regelmatig om. Voeg de croutons toe aan de soep en serveer.
0 reacties