Broccoli-pompoenquiche
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan of wok. Bak de ui, spekreepjes, pompoen en broccoliroosjes 5 min. al omscheppende op middelhoog vuur.
-
Klop de eieren, 150 ml yoghurt en geraspte oude kaas in een ruime kom los. Breng op smaak met peper en zout.
-
Vet de quichevorm in met olie. Rol het deeg met het bakpapier uit en bekleed de vorm met het deeg.
-
Schep de gebakken spekjes met de groenten door het eimengsel. Verdeel gelijkmatig over het deeg en bak de hartige taart in 15-20 min. in de oven gaar.
-
Haal de hartige taart uit de oven en laat kort afkoelen. Haal de broccoli-pompoenquiche uit de vorm en serveer met de selderijsalade.
Selderijsalade
-
Verwijder intussen de schil van de knolselderij. Snijd of schaaf de knolselderij in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een kom, pers de citroen erover uit en schep om.
-
Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Pluk de selderij van de takjes en snijd fijn.
-
Schep de bleekselderij, bladselderij, yoghurt, mayonaise, honing en rozijnen door de knolselderij. Breng op smaak met peper en zout.
0 reacties