Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels. Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Meng het kaneelpoeder door de appels. Vet de bakvorm in en verdeel de appelparten erover. Wrijf de bloem met de bruine suiker en de boter tot kruimels.
Siroop
Meng de bruine suiker met het sap van de citroen door het water. Schenk de siroop over de appels en verdeel de kruimels erover. Bak de cake in circa 1 uur gaar.
TIP: serveer de Brown Betty met een bolletje ijs en een toefje slagroom als dessert.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
brown betty
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties