Deeg
Snijd de boter in de bloem in blokjes. Kneed met de eieren en het zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de springvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en snijd er in de lengte een baan uit. Rol de baan deeg op en bekleed de binnenkant van de rand van de springvorm ermee. Snijd uit het resterende deeg een cirkel en bekleed de bodem van de vorm ermee. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en verdeel de blindbakvulling erover. Bak het deeg circa 10 minuten in de oven.
Vulling
Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de aubergine gaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in de pan van de aubergines en bak de tomaten en bleekselderij. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de olijven fijn en roer ze met de kappertjes, wijnazijn en suiker door het tomatenmengsel en schep in een kom. Ris de tijm en roer de tijm en aubergine door de vulling. Verbrokkel de geitenkaas er boven en roer goed door. Meng het ei erdoor en schenk de vulling op het gebakken deeg. Bak de quiche in de oven in circa 20 minuten gaar. Haal de quiche uit de vorm en serveer op een schaal.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties