Verwarm je oven voor op 225°C.
Rol het deeg uit en rol het nog dunner met een deegroller. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het pizzadeeg. Besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie en een klein snufje zout. Bak de bodem volgens de verpakking, in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en knapperig.
Doe de balsamico azijn met de suiker in een pannetje en zet op laag vuur. Breng aan de kook en laat inkoken tot een stroperige substantie.
Was de aardbeien en ontdoe van de kroontjes. Snij in grove stukken (kleintjes gehalveerd, grotere in vier stukken) en breng op smaak met zwarte peper. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en meng met de resterende olijfolie door de aardbeien. Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel hierover de rucola, aardbeien en top met de balsamicosiroop.
0 reacties