Week de mungbonen in water totdat ze net onder staan. Kneus het pandanblad door er een knoop in te leggen. Leg het pandanblad in een pan met 1 liter water de agar agar. Breng het geheel aan de kook. Laat 4 minuten koken. Stort in een kom en laat opstijven in de koelkast.
Schil de zoete aardappel en taro en snij ze in blokjes van 2 cm. Kook de zoete aardappel en taro beetgaar in twee aparte pannen en giet af. Giet de mungbonen af en kook 15 minuten met de kokosmelk en suiker. Als je wilt kan je meer suiker toevoegen naar smaak. Roer ondertussen flink door zodat de linzen tot een pap koken.
Haal de pitjes uit de papaya en schil de vrucht. Snij de papaya in blokjes van een centimeter. Bak de pinda's kort in de pan en hak fijn. Nu komt de opbouw van het glas. Begin met een laagje mungbonenpap. Voeg dan de afgekoelde taro, zoete aardappel, papaya en lychee toe.
Snijd de pandanpudding in blokjes van 1,5 centimeter en leg ook in het glas. Strooi de pinda's erover. Schenk er gecondenseerde melk over en top met crushed ijs.
Serveren
Hou altijd crushed ijs bij de hand zodat je er steeds een schepje bij kunt doen. Dit is in warme tijden een verademing.
Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam!
0 reacties