Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 300 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.
Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder met elkaar. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag en laat circa 1 uur rusten.
Vet de bakvormen in met een beetje boter. Bekleed de ingevette vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cakes circa 50 minuten goudbruin en laat ze na het bakken afkoelen. Bewaar de kruimels.
Draai voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat circa 4 minuten draaien. Besmeer de cake met de crème. Zet de taart aan met de achtergehouden cakekruimels.
Tip: ook lekker met verse frambozen!
1 reactie
Echt een aanrader groetjes Karin