De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolate crinkle cookies

120 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Chocolate crinkle cookies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Smelt een kwart van de chocolade au bain marie en hak de rest van de chocolade fijn. Roer de suiker door de boter en meng het ei erdoor. Meng de bloem, zout en het bak- en cacaopoeder door het eimengsel. Roer de gesneden chocolade erdoor en meng goed door elkaar. Meng als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Laat het beslag circa 2 uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol ballen van het beslag ter grootte van een pingpongbal. Wentel de ballen door de poedersuiker, druk ze plat en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in circa 17 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker