Kippenbouillon
Stap 1:
Breng het karkas in een pan met genoeg water (zodat het karkas nét onder staat) aan de kook.
Stap 2:
Halveer de knolselderij. Schil en snijd een helft in stukken en bewaar de rest in vershoudfolie in de koelkast.
Stap 3:
Pel en snijd de ui in stukken. Snijd twee derde van de winterpenen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg de groente, laurier en de kruiden toe aan de pan.
Stap 4:
Vouw van een vierkant bakpapier een soort pijltje door steeds de diagonalen punten naar elkaar toe te vouwen. Snijd dan de breedste kant er af en vouw hem weer open zodat je een rondje hebt. Leg het rondje bakpapier op de bouillon en laat op laag vuur 1,5 tot 2 uur tegen de kook aan trekken.
Kruidenblokjes
Stap 1:
Pluk de basilicum en de helft van de peterselie. Bewaar de rest in een diepvrieszakje in de vriezer.
Stap 2:
Pureer de kruiden met olijfolie extra vierge, sap van de citroen en het water zo glad mogelijk.
Stap 3:
Zeef het kruidenmengsel en schenk het vocht in ijsblokjeszakjes en bevries ze in circa 2 uur.
Kippensoep
Stap 1:
Zeef de kippenbouillon en breng de bouillon opnieuw aan de kook.
Stap 2:
Snijd de rest van de prei in dunne ringen, rasp de rest van de wortel op een grove rasp en snijd een vierde van de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de groente toe aan de bouillon.
Stap 3:
Pluk wat kippenvlees dat nog aan het karkas zit er vanaf en voeg toe aan de soep.
Stap 4:
Voeg de spaghetti en 3 kruidenblokjes toe, breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveer de soep in borden met wat dikke plakken landbrood of desem stokbrood.
0 reacties