Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.
In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.
“Get in the mood and use all your food!”