Verwarm een grillpan voor. Maal voor de dressing de salie, rasp en sap van de citroen, kappertjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe. Snijd de aubergine in de lengte in plakken, bestrijk met zonnebloemolie en gril in de grillpan in circa 5 minuten gaar. Blus de aubergine af met saliedressing en schep in een kom. Snijd de paprika van de zaadlijst af in vieren en gril circa 3 minuten in de grillpan en voeg toe aan de aubergine. Halveer de sla, snijd een helft in vieren, bestrijk de snijkanten met olie en gril de sla circa 3 minuten op de snijkanten en voeg toe aan de kom. Verpak de resterende sla in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Verwarm de honing in een koekenpan, voeg de walnoten toe en laat in circa 5 minuten karamelliseren en meng door de salade. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de salade op bord, verdeel de rucola erover en rasp de bevroren feta erover. Garneer met takjes munt en serveer er stokbrood bij.
0 reacties