Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter in de pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt. Dit heet beurre noisette. Maal amandelschaafsel en hazelnoten met de poedersuiker en de bloem tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los met de abrikozenjam en meng door het notenpoeder. Voeg de lauwe boter en de rum toe en meng goed door. Vet de bakvormen in en vul voor twee derde met het beslag. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
financiers
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties