Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng voor de marinade de pastis met de olijfolie, het sinaasappel- en citroensap, de mosterd, de basterdsuiker, het venkelzaad, de tijmblaadjes, een snuf zout en 1,5 theelepel gemalen zwarte peper. Snijd de venkelknollen elk in 8 partjes. Verspreid ze over de braadslede en druppel de helft van de marinade erover.
Leg de kip op de borst tussen de venkel en bestrijk met de rest van de marinade. Leg de plakjes sinaasappel erbij. Rooster de kip in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.
Verhit de frituurolie in een pan of friteuse tot 175 ºC. Bak de friet in 2 porties in 3-5 minuten goudgeel en krokant. Schenk intussen het braadvocht uit de braadslede in een sauspan en breng aan de kook. Laat de saus zachtjes tot de gewenste dikte inkoken.
Hak de peterselie fijn. Leg de kip met de venkel en sinaasappel op een schaal. Schenk de saus erover. Schep de friet erbij en bestrooi met de peterselie. Serveer met de mayonaise.
0 reacties