De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frittata met asperges en tomaten

Een makkelijker recept dan frittata bestaat haast niet. Het is een Italiaanse omelet waarmee je restjes op maakt. Maak makkelijke variant uit de oven met Bibi.

10 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
Fritatta met asperges en tomaten

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Je kunt een frittata zo makkelijk en snel maken als je zelf wilt. Maak je 'm uit de oven dan duurt het ietsje langer, maar is je slagingskans 100%. Waarmee je 'm vult maakt eigenlijk niet uit. Probeer eens mijn variant met asperges en tomaten."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Halveer de groene aspergetips en de cherrytomaten.

  3. Klop de eieren los en voeg de Griekse yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de tomaten en asperges toe.

  5. Verfrommel een stuk bakpapier en leg dit in een ovenschaal of grote pan die in de oven kan.

  6. Schenk het ei-groentemengsel in de ovenschaal/pan. Verkruimel de feta hier bovenop.

  7. Bak 25-30 minuten in de oven. Serveer met een salade.

Frittata serveren

Omdat een frittata een gerecht is waarmee je de restjes kunt opmaken, kun je er eigenlijk van alles bij serveren. Van soep tot salade. Maar de frittata kun je ook als volwaardige maaltijd eten. Zeker als je ‘m met de lunch voorschotelt.

Miniatuur

Frittata variaties

Frittata als onderdeel van het gourmetten is al een variatie op zich. Zet je de frittata liever in als stevige maaltijd, maak dan zeker de chinese koolfrittata met ansjovisdressing. Wil je je koelkast leeg eten met een frittata, dan is de recepten leftover frittata een winnaar op tafel. In geval van weinig tijd zet je binnen 15 minuten de snelle champignonfrittata op tafel. 

Frittata

De beste manier om een frittata te maken

De truc zit 'm in het langzaam bakken. Dit kan je het beste doen met behulp van een oven. Zo heeft je fritatta alle tijd om in alle rust perfect te garen. 

ovenla

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker