Kippenpootjes
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de kippenpootjes, olijfolie, kerriepoeder, paprikapoeder, en een beetje zout en peper in een ovenschaal.
- Zet in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
Gebakken spruitjes
- Maak de spruitjes schoon.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en pak de spruitjes circa 5 minuten op middelhoog vuur.
- Pel en snipper de sjalot.
- Voeg de boter en het sjalotje toe en laat circa 5 minuten meebakken.
Krieltjes
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en laat ze droogstomen.
- Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en een scheutje olijfolie door de krieltjes.
Cranberries
- Meng de cranberries en de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de cranberries circa 4 minuten koken tot ze open knappen. Roer een eetlepel cranberrycompote door de gebakken spruitjes.
Serveren
Verdeel de kippenpootjes, spruitjes en krieltjes over de borden en serveer de cranberries erbij.
0 reacties