Gele curry met spinazie
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de currypasta voor 1 min.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en schenk de kokosmelk erbij. Roer door en breng aan de kook. Stoof in 10 min. met de deksel op de pan gaar.
-
Verhit intussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de vega-kipstukjes in 10 min. knapperig. Schep regelmatig om.
-
Voeg de spinazie toe aan de curry en laat al roerende slinken. Schep de kipstukjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
Verdeel de rijst en curry over 4 diepe borden. Garneer met blaadjes koriander en serveer met de zoetzure komkommer.
Zoetzure komkommer
-
Los de suiker op in 150 ml kokend water en schenk de azijn erbij.
-
Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijsten eruit en snijd in halve maantjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
-
Doe de komkommer en ui in een weckpot of kommetje. Schenk het zoetzuurmengsel erover en laat staan tot gebruik.
0 reacties