De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarmerde mango-yoghurttaart

120 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Gemarmerde mango-yoghurttaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Mangovulling
Week de gelatine in ruim water.
Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor.

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Taart
Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit rozetten op de taart en garneer met blaadjes munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker