Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder. Roer de boter met de rietsuiker glad en voeg het ei, de gembersiroop en de melk toe. Voeg het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek er met de mannetjessteker gembermannetjes uit. Leg het uitgestoken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 13 minuten goudbruin. Laat de mannetjes afkoelen.
Fondant
Smelt de chocolade. Schep de gesmolten chocolade in een cornetje. Roer de poedersuiker aan met water tot een dikke spuitbare fondant. Schep de fondant in een cornetje en spuit met de gesmolten chocolade de fondant ogen, haren, mond, knopen et cetera.
Tip
Je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Matcha poeder voor groen, gedroogde bietenpoeder voor rood en kurkuma voor geel.
Meng de bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder. Roer de boter met de rietsuiker glad en voeg het ei, de gembersiroop en de melk toe. Voeg het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg.
0 reacties