Deeg
Smelt de boter. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het bakpoeder, yoghurt, ei, zout en de gesmolten boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Vulling
Knijp het vocht uit de feta en verkruimel de kaas boven een kom. Meng de eieren door de feta. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Georgisch kaasbrood
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg uit tot een ovale plak van circa 30 centimeter lang en circa 1 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen naar binnen. Verdeel de vulling over de bodem. Bak het kaasbrood circa 20 minuten in de oven. Breek de eieren in het midden van het brood. Bak het brood circa 10 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn. Serveer warm met een klontje boter.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
georgisch kaasbrood (chatsjapoeri)
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties