Geroosterde bloemkool
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Maak de bloemkool schoon, snijd hem in roosjes en halveer ze.
-
Druppel de olijfolie erover, hussel en spreid alles uit in een ovenschaal. Strooi er wat in de vijzel gemalen roze peper en zout overheen.
-
Rooster de bloemkool circa 15 minuten in de oven.
-
- Voeg ze na 15 minuten toe aan de bloemkool, verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog circa 10 minuten, tot alles mooi goudbruin ziet en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.
Dressing
-
Meng intussen de balsamicoazijn, agavesiroop, extra vergine olijfolie en cranberry’s en breng de dressing op smaak met zout en 1⁄2 theelepel in de vijzel gemalen roze peper.
-
Pluk de dille en hak hem grof. Was de spinazie en slinger de blaadjes droog. Hak de macadamianoten grof.
Samenstellen
-
Doe de geroosterde bloemkool en rode ui in een slakom, voeg de spinazie en het grootste deel van de dille toe en druppel alle dressing erover. Schep goed om.
-
Bestrooi de salade vlak voor het eten met de rest van de dille en de macadamia’s en serveer.
0 reacties