Glutenvrije oliebollen
-
Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist en de suiker toe en roer door. Zet apart en wacht tot het mengsel begint te schuimen.
-
Zeef de glutenvrije broodmix en voeg het zout toe. Let op: als er al zout in de broodmix zit, hoef je dit niet toe te voegen. Voeg het schuimende gistmengsel toe en mix door. Voeg het bruiswater en het ei toe en mix tot alles is opgenomen.
-
Dek het beslag af met een vochtige theedoek en zet weg op een warme, tochtvrije plek. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen tot het beslag is verdubbeld in volume.
-
Verwarm de olie voor op 180°C.
-
Roer het beslag door. Schep met een ijslepel 1 bolletje beslag in de hete olie. Herhaal dit met zoveel oliebollen als er in de pan passen.
-
Bak de oliebollen in 6 minuten goudbruin, en draai halverwegen om. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
-
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
0 reacties