Hachee
-
Snijd het vlees in blokjes van circa 2 x 2 cm en meng de bloem erdoor. Snipper de uien. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak het vlees en de uien rondom goudbruin.
-
Voeg het vlees, uien, azijn, bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, sojasaus en de stroop toe aan de slowcooker en laat circa 5 uur op de hoogste stand garen.
Aardappelpuree
-
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar en stamp tot een puree met de melk, boter, peper en zout en de nootmuskaat.
Gebakken boerenkool
-
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool en de bacon circa 3 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe om te voorkomen dat de boerenkool aanbrandt of uitdroogt.
Soezenbeslag
-
Breng het water, melk, boter en het zout aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en laat al roerend circa 1 minuut garen.
-
Doe het beslag in een kom en roer één voor één de eieren erdoor.
-
Schep het soezenbeslag in een spuitzak.
Serveren hachee-schotel
-
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-
Schil de appels en snijd in blokjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in de oven goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof door.
-
Vet een ovenschaal in met boter en verdeel ⅓ van de puree over de bodem. Schep vervolgens de hachee op de puree. Verdeel de appelblokjes en de hazelnoten over de hachee. Schep de gebakken boerenkool en bacon erop. Bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de schotel met de rest van de aardappelpuree. Spuit het soezenbeslag in een roostervorm op de aardappelpuree.
-
Bak de hachee-schotel circa 30 minuten in de oven.
4 reacties