De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hachee-schotel

Eén van de meest geliefde stoofschotels is toch wel hachee. Boterzacht vlees en heerlijk op smaak gebracht. Rudolph maakt hiermee een overheerlijk ovengerecht met aardappelpuree, boerenkool en knapperige hazelnoten. 
45 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
300 min wachttijd
Hachee-schotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Wie houdt er nou niet van boterzacht vlees uit de oven met aardappelpuree, boerenkool en knapperige hazelnoten? Mij mag je er in ieder geval voor wakker maken!"

Bereidingswijze

Hachee

  1. Snijd het vlees in blokjes van circa 2 x 2 cm en meng de bloem erdoor. Snipper de uien. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak het vlees en de uien rondom goudbruin.

  2. Voeg het vlees, uien, azijn, bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, sojasaus en de stroop toe aan de slowcooker en laat circa 5 uur op de hoogste stand garen.

Aardappelpuree

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar en stamp tot een puree met de melk, boter, peper en zout en de nootmuskaat.

Gebakken boerenkool

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool en de bacon circa 3 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe om te voorkomen dat de boerenkool aanbrandt of uitdroogt.

Soezenbeslag

  1. Breng het water, melk, boter en het zout aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en laat al roerend circa 1 minuut garen.

  2. Doe het beslag in een kom en roer één voor één de eieren erdoor.

  3. Schep het soezenbeslag in een spuitzak.

Serveren hachee-schotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Schil de appels en snijd in blokjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in de oven goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof door.

  3. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel ⅓ van de puree over de bodem. Schep vervolgens de hachee op de puree. Verdeel de appelblokjes en de hazelnoten over de hachee. Schep de gebakken boerenkool en bacon erop. Bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de schotel met de rest van de aardappelpuree. Spuit het soezenbeslag in een roostervorm op de aardappelpuree.

  4. Bak de hachee-schotel circa 30 minuten in de oven.

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

4 reacties

Erg lekker
Marco Jeeninga
26-11-2023
Afgelopen dinsdagavond heeft mijn echtgenoot Rob deze schotel gemaakt. Hij had een behoorlijk grote ovenschotel van gemaakt. We hebben vrienden uitgenodigd om mee te eten. Ze was heerlijk, echt comfort Food, als het buiten zo guur is. Wordt zeker een favoriet bij ons.
Mariet de Haas
29-11-2023
Prachtig recept. Rudolph geeft hiermee typisch Hollands eten een heel bijzonder tintje. Het rooster van Soezenbeslag maakt de ovenschotel helemaal af. Absolute aanrader als je wilt verrassen!
joris van de Voort
17-11-2024
Vandaag gemaakt en het was heel erg lekker
Willemien Arts
22-01-2025

Ook lekker