Sinaasappelbiscuit
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Smelt de boter. Klop de eieren met de
suiker luchtig. Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem
erdoor. Spatel de boter erdoor. Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met
bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de gekonfijte sinaasappelschil en bak
het biscuit in de oven in 8 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit
afkoelen. Bekleed de grote bombevorm met plasticfolie en bekleed met
sinaasappelbiscuit. Steek een cirkel uit van dezelfde omtrek als de bombevorm.
Dit wordt de bodem van de taart.
Vulling
Week
de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de
chocolade au bain-marie. Snijd de cake in blokjes. Schil de mango, verwijder de
pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de marshmallows. Meng alles
met de slagroom. Verwarm een pannetje en los daarin de gelatine op met wat
aanhangend water. Spatel de gelatine door de slagroom. Schep de vulling in de
bombe en dek af met de achtergehouden cirkel. Zet de bombe circa 2 uur in de
vriezer.
Marsepein
Voor
bruine marsepein kneed je een beetje cacaopoeder door de marsepein tot de
marsepein egaal van kleur is.
Voor groene marsepein kneed je een beetje tarwegraspoeder of matchtheepoeder door tot de marsepein egaal van kleur is. Zorg ervoor dat je 3 groentinten hebt. Voor de garnering.
Rol een groentint uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Besmeer de bombe met de sinaasappeljam. Drapeer de marsepein over de bevroren bombe. Rol een andere groentint ook uit en maak schilddelen door ze achthoekig uit te snijden. Gebruik de andere groentint voor de poten, staartje en het hoofd. Maak met de witte en donkere marsepein ogen.
0 reacties