Kipfilets
Verwarm de oven op 180 °C. Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en peper en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Verwarm een grillpan en gril de kipfilets om en om circa 6 minuten. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kipfilets in circa 10 minuten gaar.
Pastinaakpuree
Schil en snijd de aardappels en pastinaken in blokjes. Breng een pan met water de aardappels, pastinaak en een beetje zout aan de kook en kook ze in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappel- en pastinaakblokjes af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappel en pastinaak met een pureestamper en roer de melk erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Spinaziepesto
Rooster de pijnboompitten circa 2 minuten in een droge koekenpan. Pureer met een staafmixer een handje spinazie, Parmezaanse kaas, een teentje knoflook, olijfolie extra vergine, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen grof. Breng de pesto op smaak met een beetje versgemalen peper. Bestrijk de kipfilets met de spinaziepesto.
Roergebakken spinazie
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de peper en knoflook circa 1 minuut. Voeg het sap van de overgebleven halve citroen en de spinazie toe en bak nog circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
0 reacties